--> 300 тисяч росіян в Україні: експерт назвав можливі напрямки наступу рф | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

300 тисяч росіян в Україні: експерт назвав можливі напрямки наступу рф

0
300 тисяч росіян в Україні: експерт назвав можливі напрямки наступу рф
Військовий експерт Олег Жданов повідомив, що перебування в Україні понад 300 тис. російських військових – це проблема для ЗСУ, але лякатися цього не варто, пише ТСН.

Зауважимо, напередодні очільник ГУР Міноборони Кирило Буданов повідомив, що на сьогодні в Україні перебувають приблизно 326 тис. російських окупантів.

"Це для нас проблема, але лякатися, що там 300 тисяч, – ні", – прокоментував Жданов.

Він пояснив, що водночас щільність ворожих військ не катастрофічна для українських Сил оборони.

"Найпростіша арифметика. У нас – 1000 кілометрів фронту – від Харківської області до Херсона. І на 1000 кілометрів фронту у нас 300 тисяч російських військових. І ширина смуги окупації, яку вони займають, десь близько 100 кілометрів. Я вам скажу, що щільність не найвища. Навіть якщо додасться сьогодні 200-300 тисяч і буде там пів мільйона на цій території, то це не така висока щільність, яка би складала для нас якусь катастрофу", – розповів військовий експерт.

На його думку, окупанти оберуть своїм головним напрямком для наступу Донецький і тиснутимуть лише там, а на решті напрямків намагатисуться перейти до глухої оборони.

"Ось так вони й формуватимуть якісь ударні угруповання і будуть намагатися прорвати нашу оборону. А, можливо, вони будуть навпаки – як от зараз вони діють: фактично Донецький напрямок – головний напрямок зосередження зусиль, вони там тиснуть, вони постійно туди підводять резерви і намагаються атакувати, щоби відсунути наші війська до адміністративних кордонів Донецької і Луганської областей", – повідомив Жданов.

Водночас він не виключив, що противник спробує визначити Запорізький напрямок як другий напрямок зосередження зусиль, аби розтягнути ЗСУ.

"Розумієте, кордони Путін може продати суспільству, а от застовпити сьогодні територію – це буде дуже важко. Немає перемоги, немає досягнутої мети, як оголошувалось на початку "операції". Тому вони будуть тиснути на одному напрямку, а на решті вони будуть намагатися перейти до глухої оборони. Можливо, на якомусь напрямку типу Запорізького вони можуть там визначити другий напрямок зосередження зусиль, щоб розтягнути наші Збройні сили, наші резерви. Ну, я не думаю, що вони там зможуть сформувати ударне угруповання десь у Бєлгородській чи Брянській області і тим більше, на території Республіки Білорусь. Це малоймовірно і для цього потрібні дуже великі терміни, які вимірюватимуться місяцем або двома місяцями", – пояснив експерт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні