--> На Волинь востаннє привезуть тіло загиблого військового. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волинь востаннє привезуть тіло загиблого військового. ФОТО

0
На Волинь востаннє привезуть тіло загиблого військового. ФОТО
У середу, 1 лютого, назавжди повернеться додому Герой Максим Бурда.

Про це повідомив міський голова Ковеля Ігор Чайка у фейсбуці.

У Ковелі більше тих, хто його знає, ніж тих, хто ніколи не перетинався з ним в тих чи інших активностях.

«Він був не просто гарним хлопцем. Ніжним і люблячим сином. Просто прекрасним фотографом», - йдеться в дописі.

Хлопець був активістом, співзасновником молодіжного хабу «Ватра - правильний простір», членом Молодіжної ради, де ми з ним і познайомилися, членом партії «Національний корпус», яка брала участь у позачергових парламентських виборах 2019 року. З цього ж року - в теробороні.

Максим постійно допомагав волонтерам - і паралельно навчався тактичній медицині.

«Він був з тих, хто у відносному мирі готувався до війни. Але фотографія, а не військова справа, була його пристрастю ще зі шкільної лави (вчивя у 3 та 8 школах) - у юному віці він відзняв своє перше весілля. Своїм найріднішим людям казав, що стане найвідомішим фотографом у світі. Таким, до якого на фотосесії ставатимуть в чергу. Це не були порожні слова. Це була реальна мрія і чіткі кроки для того, щоб вона здійснилася: і прагнення заробити, щоб мати можливість купувати найякіснішу техніку для зйомок, і постійні курси з підвищення кваліфікації й вперте відточування майстерності.

Свою ж дипломну роботу в Національному університеті «Острозька академія», яку закінчив 2019 року, він присвятив якраз військовій фотографії. Чим здивував своїх викладачів, бо тема - рідкісна.Через хворобу хребта він був комісований, тож за станом здоров’я мав право не воювати. Але своїм дорогим людям у 2022 році сказав: хоч плачте, - я все одно піду», - каже Ігор Чайка.

У 1 гранатометному відділенні взводу вогневої підтримки 2 штурмової роти 2 штурмового батальйону військової частини А4638 він славився тим, що вправно керував БпЛА, філігранно наводив артилерію на ворога, якого багато було знищено завдяки цьому його вмінню.Максим Бурда загинув 26 січня 2023 року біля Бахмута. За чотири дні до свого дня народження, яке припадає на 30 січня. Цього дня йому мало б виповнитися 26. Але тепер 25 - назавжди.
«Мені хочеться думати, що небу навіщось потрібні небесні фотографи. А в чергу до Максимових фотографій таки ставатимуть. Тому що Марія Лукашук, з якою вони планували одружитися, але так і не встигли, планує організувати виставку і оприлюднити всі фото, зроблені ним у воєнний період 2022-2023 років. Максим і на війні лишався вірним своєму справжньому покликанню. Спиняти мить через об’єктив. Фіксувати. Документувати. Робити миттєве - сталим. Вічна тобі пам’ять, Фотографе...», - додає мер Ковеля.

Чин похорону за загиблим Максимом Бурдою відбудеться у четвер, 2 лютого:

10:00 (орієнтовно) - прощання вдома, на Незалежності, 61.
12:00 - відспівування в Свято-Благовіщенському соборі (вул. Соборна, 6);
13:00 - громадянська панахида на Площі Героїв Майдану, що біля міської ради.
Поховають Героя на Алеї Героїв міського цвинтаря.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні