--> 2 лютого - день пам'яті святих мучеників: яке сьогодні церковне свято | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

2 лютого - день пам'яті святих мучеників: яке сьогодні церковне свято

0
2 лютого - день пам'яті святих мучеників: яке сьогодні церковне свято
Православне свято 2 лютого - день пам'яті святих мучеників. Інна, Пінна і Римма були родом зі Скіфії, відомі, як учні апостола Андрія, пише УНІАН.

Після того, як вони увірували в Христа, звернули до нього багатьох язичників. Князь, який правив тоді, дізнався про це і наказав убити їх. Їх прикували до паль, вбитих в річку Дунай, на вулиці стояла зима, тому мученики швидко замерзли на смерть.

Васе, Євсевій, Євтихій і Василід жили в епоху правління царя Діоклетіана. Були багатими людьми. Одного разу побачивши, як єпископ Феопемп страждає за Христа, вони самі прийняли цю віру. За це язичники піддали християн страшним тортурам і віруючі померли, перед кончиною отримавши мученицький вінець.

Прикмети 2 лютого
яка погода сьогодні - такою вона буде і на Масляну;
ранкова зоря трималася недовго і згасла - вдарять морози;
кішки підлогу шкребуть - будуть вити хуртовини;
похмурий день - навесні настануть заморозки.

Що сьогодні не можна робити
Після заходу сонця в цей день не можна виходити на вулицю - вважається, що нечисть 2 лютого особливо активна, може заплутати людину і накликати на неї біду. Також не рекомендується співати - до сліз. З тієї ж причини не рекомендується влаштовувати застілля, якщо за вікном погана погода. Танці, пісні і радість приваблює злих духів, вони можуть почути ваші веселощі і проникнути в будинок.

Що можна робити 2 лютого
За старих часів люди в цей день загадували бажання і проводили обряди на удачу. Вважалося, що 2 лютого - сприятлива дата для контакту із Всесвітом. Можна провести обряд на молоці. Прокинувшись вранці, налийте в чашку молоко. Вголос скажіть свої бажання і устремління. Потім випийте половину, а решту вилийте в сніг зі словами: "На добробут і благополуччя в сім'ї".

Сни, побачені в ніч з 1 на 2 лютого, збуваються, але навпаки. Тобто, якщо приснилася бідність - будете багатими, якщо самотність - зустрінете коханого.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні