Аналіз крові: на що звертати уваги*

0
-3
Аналіз крові: на що звертати уваги*
Загальний аналіз крові (інша його назва – клінічний аналіз крові) – це базове дослідження, яке призначається лікарями різних напрямків при зверненні пацієнта. Якщо у вас є скарги на погане самопочуття, то лікар швидше за все призначить вам загальний аналіз крові. Результати цього дослідження дозволять йому отримати загальне уявлення про стан вашого здоров'я та визначитися, в якому напрямку потрібно рухатися далі, наприклад, які додаткові дослідження ще потрібні для встановлення діагнозу, або ж які препарати призначити, щоб виправити певні показники, які будуть поза межами норми.

У ряді випадків у дитини показники імуноглобулін е підвищені, але батьки на алергії не страждали. У цьому випадку дитина потрапляє до групи ризику. З високою ймовірністю у найближчі два роки у нього розвинеться алергія. Імуноглобуліни, або специфічні білкові антитіла – це «охоронці» нашої імунної системи. Коли в організм проникає алерген чи інший чужорідний біоматеріал, вони реагують першими.

Найчастіше аналіз на імуноглобулін е https://nikolab.com.ua/uk/prices/ призначають, якщо пацієнт має підозру на:

  • алергічну бронхіальну астму;

  • алергічний риніт;

  • атопічний дерматит;

  • екзему;

  • поліноз;

  • алергію на їжу чи ліки;

  • глистну інвазію.



Кров - це особлива тканина, яка є транспортом для різних речовин у вашому організмі, органами та системами, що забезпечуючи при цьому єдність та сталість внутрішнього середовища організму. Таким чином, більшість процесів, що зачіпають стан різних тканин та органів, так чи інакше, позначаються на стані крові.

У здорової людини показники білірубіну коливаються незначно, не перевищуючи меж норми, білірубін загальний – це пігмент яскраво-жовтого кольору, що утворюється внаслідок розпаду одного з найважливіших білків крові – гемоглобіну. Після того, як еритроцити, заповнені гемоглобіном переносять кисень, завершують свій життєвий цикл, вони руйнуються. Залізо, що міститься в гемоглобіні, йде на потреби тіла, а решта розщеплюється, внаслідок чого утворюється білірубін.

Аналіз на загальний білірубін у сироватці крові дозволяє діагностувати різні захворювання прямо чи опосередковано пов'язані з порушенням процесів кровотворення, функції печінки та жовчовивідних шляхів.

Пам'ятайте, щоб «не було пізно», проходити дослідження, здавати загальний аналіз крові потрібно систематично і регулярно. До 30 років – не рідше одного разу на рік, після 30 років не рідше двох разів на рік. За наявності хронічних захворювань – раз на три місяці, а за рекомендаціями лікаря - частіше.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні