--> У рф хочуть визнати Лесю Українку іноагентом | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У рф хочуть визнати Лесю Українку іноагентом

0
У рф хочуть визнати Лесю Українку іноагентом
У Російській Федерації виступили з ініціативою надати знаменитій українській поетесі та письменниці Лесі Українці статус іноземної агентки. Крім того, пропонують знести усі її пам'ятники.

Про це розповів депутат Держдуми РФ Андрій Гурульов в інтерв'ю росЗМІ, передає Styler.

За його словами, Лариса Петрівна Косач-Квітка (Леся Українка) - "справжній іноагент".

"Народилася і жила в Російській імперії, а ставилася до Росії, скажімо прямо, погано", - пояснює депутат свою ідею.

Як додаткову аргументацію до ініціативи Гурульов наводить той факт, що в російському законі "ніде не говориться, що іноагент обов'язково має бути живим".

Депутат Держдуми РФ розкритикував покладання квітів та дитячих іграшок у Москві на Українському бульварі до пам'ятника поетесі як данина пам'яті загиблим мирним жителям внаслідок російського ракетного удару по житловій багатоповерхівці у Дніпрі.

На думку Гурульова, монументи на честь Лесі Українки слід демонтувати, і замінити на пам'ятник чи голові Чечні Рамзану Кадирову, чи засновнику ПВК "Вагнер" Євгену Пригожину, або ж на честь якихось "вагнерівців" зі складу російських окупаційних військ в Україні.

"Он, скільки у нас класних хлопців у Пригожина та Кадирова. Орли! Можна зробити пам'ятник комусь, хто особливо відзначився, скажімо, в Соледарі. А можна взагалі композицію: Пригожин та кілька його бійців", - мріє російський політик, додаючи, що "головне - політ патріотичної фантазії".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні