--> Топ-5 продуктів для гарного сну | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Топ-5 продуктів для гарного сну

0
Топ-5 продуктів для гарного сну
На якість сну впливають багато чинників — починаючи від усіляких стресів і закінчуючи генетичними захворюваннями. Однак і їжа має тут неабияке значення. І якщо у вас є проблеми зі сном, можливо, варто переглянути свій раціон. Розповідаємо, які продукти допомагають отримати потрібний, здоровий відпочинок, пише afisha.bigmir.

Мигдаль
Мигдаль багатий магнієм, а згідно з дослідженнями, низький рівень цієї речовини заважає швидко заснути. Кілька горішків перед сном допоможуть швидко вирішити цю проблему.

Банани
Ці фрукти багаті калієм і магнієм. Вони допомагають тілу розслабитись перед сном. Крім того, банани містять амінокислоту триптофан, яка бере участь у синтезі серотоніну — нейромедіатора, що також сприяє розслабленню.

Червона риба
Риба, особливо тунець і лосось, дуже багата вітаміном В6, який бере активну участь у виробленні мелатоніну і серотоніну. До речі, серед інших продуктів, звідки можна отримати цей вітамін, — часник (тільки свіжий) і горох.

Вишня
Вишня — одне з небагатьох природних джерел мелатоніну. Декілька вишень допоможуть вам швидко заснути. До речі, склянка вишневого соку також чудово впорається із завданням.

Молоко
Звісно, не можемо не згадати про «бабусин» рецепт — це склянка теплого молока. Воно містить кальцій та амінокислоту триптофан, необхідну для вироблення мелатоніну. Крім напою, можна використовувати молоко для вівсяної каші. В одній її порції містяться кальцій, магній, фосфор, кремній та калій — речовини, що сприяють гарному сну. Головне — не переборщити із солодкими добавками.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні