--> Рф перекинула до Білорусі нові військові підрозділи, — ДПСУ | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Рф перекинула до Білорусі нові військові підрозділи, — ДПСУ

0
Рф перекинула до Білорусі нові військові підрозділи, — ДПСУ
Росія перекинула у Білорусь нові військові підрозділи та повернула на територію РФ ті війська, які вже пройшли спільні навчання з білорусами, – речник Держприкордонслужби України Демченко, пише Суспільне.

"Ситуація по кордону з Білоруссю залишається повністю контрольованою. Звісно, що цей напрямок досить напружений, оскільки Білорусь не припиняє підтримувати Росію у війні, яку вона розв’язала проти нашої країни, ну й, власне, надає і свою територію, і свій повітряний простір. Там постійно відбуваються навчання між підрозділами Російської Федерації, Республіки Білорусь. Тривають навчання авіаційної компоненти, які мають завершитись десь 1 лютого. Проте, на щастя, поруч із нашим кордоном ми не відмічаємо переміщення ні військової техніки, ні особового складу цих підрозділів", — розповів посадовець.

За його словами, російські військові переважно перебувають на полігонах, які надала в користування РФ Білорусь.

"Загалом на території Білорусі можуть знаходитись близько 9 тисяч військовослужбовців Російської Федерації", — зазначив Демченко.

Він додав, що Росія провела ротацію, перекинувши в Білорусь нові підрозділи замість тих, що вже пройшли підготовку.

"Раніше ми фіксували дещо більшу їхню кількість. Але ті підрозділи, які вже пройшли навчання, були переведені назад на територію РФ для того, щоб надалі перекинути на напрямки, де ведуться бойові дії, а на територію Білорусі зайшли нові підрозділи для проведення цих навчань і, власне, підготовки", — зауважив Юрій Демченко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні