--> У Мінцифрі розповіли, чи будуть українцям через «Дію» надсилати повістки | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Мінцифрі розповіли, чи будуть українцям через «Дію» надсилати повістки

0
У Мінцифрі розповіли, чи будуть українцям через «Дію» надсилати повістки
У "Дії" хочуть впровадити електронний військовий квиток, однак повісток надсилати не будуть.

Про це сказав керівник із розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації України Мстислав Банік.

"Щодо повісток, то їх у "Дії" не буде", — сказав він.

За словами Баніка, ще до початку повномасштабної війни Росії проти України в нашій державі тривала робота щодо приведення реєстру військовозобов'язаних в електронний вигляд. У межах цього процесу з'явилася можливість змінити місце прописки через "Дію".

"Чоловікові потрібно було знятися з військового обліку та стати на облік в іншому місці, тому цього часто уникали, щоб повістка їх не знайшла. А якщо міняти місце реєстрації в "Дії", ми просто повідомлятимемо, що певний громадянин змінив адресу", — розповів Банік.

Також представник Мінцифри прокоментував ухвалення Кабінетом міністрів постанови №1487, яка дозволяє використовувати мобільний застосунок для подання особистих даних до військкоматів.

"Це рішення просто врегулювало питання деяких актів, які хаотично ухвалювали після 2014 року, і ми продовжуємо впорядковувати ці питання", — сказав Банік.

Водночас чиновник зазначив, що військовий квиток у застосунку рано чи пізно з'явиться, проте зараз робота над цим у Мінцифри не ведеться.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні