Поліпропіленові труби: характеристики та сфера застосування*

0
1
Поліпропіленові труби: характеристики та сфера застосування*
Поліпропілен — сучасний синтетичний матеріал, стійкий до впливу температури, агресивних речовин. Труби з нього широко використовуються для створення побутових і промислових комунікацій. Різноманіття діаметрів і типів виконання дозволяє обладнати довговічну магістраль, яка не потребує регулярного обслуговування чи ремонту.

Сфери використання



Труба поліпропіленова використовується для низки інженерних систем:

  • холодне й гаряче водопостачання;

  • високо- й низькотемпературне опалення;

  • зрошення городів, сільськогосподарських угідь;

  • вентиляційні конструкції;

  • водовідведення, каналізація;

  • прокладення кабелів (в якості кабель-каналів).


Характеристики й особливості труб з поліпропілену



  1. Великий асортимент

  2. Українські й закордонні виробники пропонують декілька варіантів таких труб: без армування, армовані скловолокном, армовані перфорованою фольгою, армовані цільною алюмінієвою фольгою. Це дозволяє обрати оптимальний варіант для магістралі певного призначення за вигідною ціною. Наприклад, системи водопостачання зазвичай не вимагають захисту від проникнення кисню, тому переплачувати за трубу з суцільним шаром фольги необов’язково.

  3. Тривалий термін використання

  4. Поліпропіленові труби здатні служити довше за 50 років! Все завдяки тому, що магістралі з цього матеріалу не піддаються корозії, не гниють, не заростають відкладеннями, стійкі до розривів. У разі локального пошкодження окрему ділянку легко вирізати й замінити новою, використавши паяльне обладнання.

  5. Безпека

  6. Сертифікована продукція має документи, що підтверджують її безпеку. Поліпропілен використовують для систем питного водопостачання, адже він не виділяє токсичних речовин навіть при контакті з гарячою рідиною. Окрім того, матеріал добре піддається переробці, що зменшує навантаження на екологію планети.

  7. Невисока теплопровідність

  8. У порівнянні з металом, поліпропілен пропускає на 10–20% менше тепла. Це робить його гарним вибором для систем опалення та гарячого водопостачання, адже зменшує необхідність в утепленні магістралі, сприяє економії палива. Найкращі показники демонструють труби, армовані цільною фольгою. Одночасно вони зводять до нуля дифузію кисню, тому ідеально підходять для опалення.

  9. Надійне з’єднання

  10. Зазвичай поліпропіленові труби для опалення та інших систем монтують нероз’ємним способом за допомогою паяльного обладнання. Це дозволяє виключити з магістралі «слабкі ланки» у вигляді різьбових з’єднань — саме вони часто стають місцями розгерметизації. Хоча для роботи необхідний спеціальний інструментарій, його легко опанувати самостійно, взявши в оренду.


Характеристики поліпропіленових труб роблять їх оптимальним вибором для вирішення низки задач, пов’язаних з комунальними зручностями в домі, офісі, на підприємстві.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні