Прибирати 25 січня не можна: яке церковне свято сьогодні відзначають в Україні

0
Прибирати 25 січня не можна: яке церковне свято сьогодні відзначають в Україні
Православне свято 25 січня - день пам'яті Сави Сербського, який народився в 1169 році, був сином князя - людини, яка багато зробила для своєї землі, пише УНІАН.

Він будував храми, поширював християнську віру, допомагав нужденним і вів благочестивий спосіб життя. У таких традиціях батьки виховали і сина, саме тому Сава не захотів одружитися і, почувши про гору Афон, відправився туди.

Пізніше Сава був пострижений в ченці, переконав батьків залишити все мирське і відправитися жити в монастир - так вони і зробили. Незабаром батько Сави помер, але з'явився до нього уві сні, де сказав, що Господь прославив свого раба.

Сава повернувся до Сербії, коли католики стали проповідувати своє неправе вчення. Прийняв на себе сан святителя, заснував Сербську Церкву, знайшов єпископів, навчав їх і проповідував доброчесне життя. Знайшов собі наступника і відправився в Єрусалим, щоб поклонитися гробу Господньому. На зворотному шляху захворів і помер, мощі його виявилися нетлінними.

Прикмети 25 січня
сонце яскраво світить - весна настане рано;
різке потепління на Тетянин день - літо буде спекотним і спекотним;
протягом дня йде сніг - літній період теж ознаменується зливами;
одружитися 25 січня - до довгого і щасливого сімейного життя.

Що сьогодні не можна робити
Православна церква суворо забороняє в цей день кому-небудь відмовляти в допомозі. Також не можна сваритися, інакше конфлікт затягнеться надовго. Прибирати 25 січня не можна, інакше свята Татіана нашле на вас біди і прикрощі. Те ж саме станеться, якщо ви будете ображати свою дитину.

Що можна робити 25 січня
Згідно з народними повір'ями, 25 січня - хороший день для професійних дегустаторів алкогольних напоїв. Вважається, що в цю дату краще напитися, тоді наступні 12 місяців проведете благополучно. Тверезість, навпаки, приведе вас до страждань.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні