--> П'яний пенсіонер за кермом авто збив пішохода і втік: його оштрафували | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

П'яний пенсіонер за кермом авто збив пішохода і втік: його оштрафували

0
П'яний пенсіонер за кермом авто збив пішохода і втік: його оштрафували
Червоноградський районний суд Львівської області виніс вирок чоловіку, який п’яним їхав за кермом, збив пішохода та поїхав з місця ДТП.

Про це стало відомо з матеріалів справи № 459/1922/22, пише Львів медіа.

Зазначається, що чоловік є пенсіонером та інвалідом II групи, раніше не судимий. 16 грудня 2021 року він п’яним їхав за кермом автомобіля «ВА3-21 063» у місті Червоноград. Порушуючи правила дорожнього руху, він своєчасно не загальмував та наїхав на пішохода, який рухався по пішохідному переходу.

Після скоєного обвинувачений не зупинився та поїхав з місця події. Внаслідок наїзду пішохід отримав травму грудної клітки з переломом лівої лопатки, закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, численні садна.

У судовому засіданні водій свою вину у скоєному визнав та засвідчив, що цього дня, а саме за 20 хв до поїздки, вживав алкогольні напої. Також чоловік визнав, що наїхав на пішохода та поїхав з місця події.

Розглядаючи матеріали справи, суд врахував, що обвинувачений має інвалідність, є особою пенсійного віку, та зважив на його щире каяття. Також чоловік сприяв розкриттю справи та відшкодував потерпілому моральну та матеріальну шкоду. Відтак, суд вважає, що його виправлення можливе без ізоляції від суспільства. Цивільний позов у цьому кримінальному провадженні не заявлявся.

Так, водія визнали винним та призначили покарання у виді штрафу розміром 34 тис. грн з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки. Окрім того, чоловік повинен заплатити в дохід держави 26,9 тис. грн витрат на залучення експертів.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні