У білорусі засудили співачку, яка виконала пісню Вакарчука

0
У білорусі засудили співачку, яка виконала пісню Вакарчука
Білоруську співачку Мерієм Герасименко засудили на три роки обмеження свободи через виконання українськомовної пісні.

Так, виконавиця ще 4 серпня минулого року в одному із барів Мінська на підтримку України виконала хіт українського гурту "Океан Ельзи" – "Обійми". Утім, пропагандистам не це не сподобалося, і вони здійняли публічний ґвалт.

Як пишуть розслідувачі моніторингової групи "Беларускі Гаюн", артистка отримала декілька термінів адміністративного арешту, а згодом на неї завели кримінальну справу за участь у протестах 2020 року.

Загалом, відбувся так званий суд, і Мерієм Герасименко отримала три роки "домашньої хімії". Тобто артистка залишатиметься вдома з обмеженням свободи. Виконавиці не можна виходити вночі з будинку, відвідувати розважальні заклади, вживати алкоголь та покидати населений пункт без дозволу.

Не лише співачці дісталося за виконання українськомовної композиції. Затримали також і власника бару з дружиною. На них завели кримінальну справу, і суд відбудеться 31 січня.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні