Чи вручають українцям за кордоном повістки у посольствах

0
Чи вручають українцям за кордоном повістки у посольствах
Уряд затвердив новий порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов'язаних і резервістів й обов’язок дипломатичних установ "сприяти поверненню" громадян, які перебувають за кордоном, є лише "декларативним", оскільки наразі відсутній як чіткий механізм, так і конкретні повноваження.

Про це пише 24 Канал.

Як пояснив юрист адвокатського об'єднання T&T Partners Владислав Юрчак, зазначена норма повинна була б отримати продовження у вигляді надання дипломатичним установам певних повноважень, які станом на сьогодні відсутні.

Також, як зазначив юрист, введення будь-яких обмежень прав громадян, наприклад відмовлення в оформленні втраченого закордонного паспорта, потребує внесення змін до цілого ряду законодавчих актів.

Посольства отримали нові обов'язки в частині інформування населення та ведення військового обліку, однак вони не можуть вручати повістки, складати матеріали для притягнення осіб за порушення правил військового обліку тощо.

Окрім цього, діяльність дипустанов за кордоном часто зводиться до діяльності центрів надання адміністративних послуг. Тобто, для отримання закордонного паспорта від громадян не вимагається подача військово-облікових документів, й тому зловживання на видачі чи продовженні дії документів станом на сьогодні є неможливим.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні