В Білорусі помітили літак з протикорабельною ракетою: що це означає. ФОТО

0
В Білорусі помітили літак з протикорабельною ракетою: що це означає. ФОТО
На аеродромі "Барановичі" зафіксовано 7 літаків Су-34. На одному з них встановлені ракети, які можуть уражати цілі на відстані до 260 км, пише Фокус.

Міністерство оборони Білорусі опублікувало відео з аеродрому "Барановичі", на якому показано перебіг спільних навчань з РФ. На винищувачі-бомбардувальнику Су-34 було помічено протикорабельну ракету.

У процесі навчань білоруське відомство повідомило, що навчання відбуваються "у спокійній обстановці". На аеродромі показали щонайменше 7 Су-34, з яких лише два були на "Барановичах" ще із серпня 2022 року. У виданні Defense Express звернули увагу, що, як мінімум, на одному з літаків на підвісі встановлені ракети Х-35.

Білорусь не має виходу до моря, тож найімовірніше на кадрах версія ракети Х-35У, яку оснастили супутниковою системою навігації. Практику використання таких боєприпасів в РФ відпрацювали у Сирії. Х-35У неодноразово використовували проти наземних цілей. Також у виданні стверджують, що Х-35 ЗС РФ неодноразово використовували для ударів по Україні.

Дальність польоту Х-35 стандартної версії складає 130 км, а Х-35У — 260 км. Маса бойової частини ракети 145, а швидкість ракети — до 900 км/год.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні