Викрили 16-річного хлопця який працював на росіян і здавав позиції ЗСУ

0
Викрили 16-річного хлопця який працював на росіян і здавав позиції ЗСУ
У Бахмуті судитимуть неповнолітнього, який здавав російським окупантам бойові позиції ЗСУ та фотографував результати «прильотів» після ракетних та артилеристьких обстрілів найманців кремля.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт щодо неповнолітнього мешканця міста Бахмута за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляє пресслужба Донецької обласної прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у травні-серпні 2022 року 16-річний юнак, маючи стійкі проросійські переконання, співпрацював із представниками держави-агресора. Він передавав через месенджер графічні координати місць дислокації, переміщення особового складу і бойових позицій Збройних сил України у місті Бахмуті та Бахмутському районі.

Отримані дані використовувались армією росії під час обстрілів населених пунктів. У подальшому фото з результатами влучань обвинувачений відправляв окупантам, — йдеться у повідомленні.

Обвинуваченому, який чекає на вирок суду під вартою, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років і з конфіскацією майна або без такої.

Просто в голові не вкладається, скільки внутрішніх ворогів має Україна після понад 30 років проголошення незалежності. Подібні затримані колаборанти народилися вже у вільній від імперського впливу державі, ходили в одну школу з нашими дітьми, але постійно тримали каменюку в кишені, аби за сприятливих обставин жбурнути її в спину. Такі індивіди виховувалися в сім'ях, отримали паспорти після досягнення 16-річчя, користувалися всіма благами та можливостями, які надає держава.

Тривожить питання: що вкладалося в голови юним прибічникам «русского мира» батьками у сім'ї та вчителями у школі, адже зрадниками за день чи два не стають — це системна робота зі знецінення гідності та любові до Батьківщини.

Згідно з Кримінальним кодексом України кримінальній відповідальності підлягають особи, яким до вчинення злочину виповнилося 16 років. Однак за вчинення окремих видів злочинів до кримінальної відповідальності притягуються неповнолітні особи у віці від 14 до 16 років.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні