--> На Волині добровольці будують оборонні споруди. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині добровольці будують оборонні споруди. ВІДЕО

0
На Волині добровольці будують оборонні споруди. ВІДЕО
В Люблинецькій тергромаді на Ковельщині учасники добровольчого формування будують інженерні та фортифікаційні споруди. ДФТГ діє тут від початку повномасштабної війни.

Про це розповів Суспільному його керівник Юрій Оліферчук.

На оборонних позиціях добровольці працюють щодня по сім годин. Роботи з укріплення позицій розпочали місяць тому.

"Зараз ще укріплюємо бійниці. Набираємо ґрунт, пісок. Будуть морози і ми маємо усе це підготувати, аби позиції і бійниці були добре укріплені у разі, якщо будуть обстріли з важкої артилерії", – каже доброволець Олександр Рижко.

За словами учасника добровольчого формування Миколи Баглика, рити окопи – складно, тому залучали спецтехніку. "Якщо буде наступати ворог, то він, по-перше, тут не пройде. Укріплюємось добре, робимо все як для себе. Це – наша земля. Нам немає куди йти", – додає чоловік.

Протяжність фортифікаційних споруд не озвучують у цілях безпеки.

Зі слів керівника ДФТГ Люблинецької тергромади, формування підпорядковується військовій частині Сил територіальної оборони ЗСУ. Поки одні добровольці риють окопи, інші – заступають на чергування. Для цього у штабі отримують стрілецьку зброю.

Є у формування також навчальна зброя. Її застосовують для відпрацювання тактичних навичок захисників громади. "Ми себе оцінюємо як бойову одиницю. Дуже багато уваги і часу цьому приділяємо. Було проведено вже близько 70 бойових навчань різного рівня", говорить Юрій Оліферчук.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні