Стало відомо, яке українське місто стане для росіян пасткою

0
Стало відомо, яке українське місто стане для росіян пасткою
Соледар Донецької області наразі є однією із найгарячіших точок на фронті. Росіяни постійно посилюють тиск, хоча з точки зору військової логіки захоплення цього населеного пункту не дасть їм жодної переваги у боях.

За словами експерта Центру оборонних стратегій Віктора Кевлюка, наразі найбільш важливим Соледар є для керівника ПВК "Вагнер" євгена пригожина. Він хоче збагатитися за допомогою солі та гіпсу, шахти із видобування яких є на цьому напрямку фронту, пише РБК-Україна.

За його словами, у разі успіхів армії рф ворог опиниться в низині, що є вельми невигідним з точки зору оборони. ЗСУ мають завчасно підготовлений та якісно обладнаний рубіж, з якого можуть вести подальші бої. А от росіяни нестимуть величезні втрати, якщо їм вдасться прорватися під Соледаром.

"Пан пригожин хоче якось поправити своє матеріальне становище. Соледар – місце видобутку солі. Бахмут – місце видобутку гіпсу і також солі. Відповідно, можна припустити, що російське керівництво каже: "товарищ Пригожин, як захопите ці два міста – копайте сіль, гіпс – це вам", — пояснює стратегію "вагнерівців" Кевлюк.

При цьому експерт підкреслює, що у військовому сенсі втрата Соледара не несе за собою додаткових проблем для ЗСУ. Цей населений пункт просто стане для росіян "місцем колективного самогубства", наголошує Віктор Кевлюк. Невигідно ворогу це навіть з точки зору підступу до Бахмута, адже під час спроби атакувати з півночі окупанти потраплять під фланговий удар ЗСУ.

Єдиним моментом, який дещо ускладнить логістику, є можлива втрата траси на Слов'янськ. Наразі саме завдяки їй продовжується сполучення із Бахмутом. Однак особливих проблем це теж не створить.

"Противник заходить у капкан, з якого йому потім буде дуже важко вибиратися. Ідея охопити Бахмут з півночі і з півдня – через Соледар і через Курдюмівку – непогана за умови, що у вас є перевага в силах та засобах. Противник не може масштабно застосовувати авіацію – погода не та. Вони не можуть масштабно застосовувати артилерію. По-перше, не вистачає боєприпасів. По-друге, вже не вистачає і самої артилерії. Можуть застосовувати бронетехніку – все це чудово проглядається на дистанції 3-5 кілометрів і спалюється. Те, що ми бачимо – вони наступають по власних трупах, просуваючись на 10-20 метрів за добу. З таким темпом там можна покласти 100 тисяч людей і здобути один кілометр території", - каже експерт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні