--> Що буде з путіним, коли Україна звільнить Крим | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Що буде з путіним, коли Україна звільнить Крим

0
Що буде з путіним, коли Україна звільнить Крим
З військової точки зору Україна має шанси деокупувати півострів Крим.

Про це виданню Newsweek заявив майор армії США у відставці Джон Спенсер, пише ТСН.

За його словами, для цього Києву потрібна допомога Заходу. Тоді ЗСУ зможуть ліквідувати російські сили, які там перебувають.

Також ветеран ВМС США та головний редактор військового агентства новин SOFREP Шон Спунц заявив, що звільнення Криму військовим шляхом повністю реалістичне. Так, півострів зараз забезпечується трьома шляхами.

"Вздовж двох автомагістралей, які йдуть з Росії та України з півночі на південь. Потім на північ йде невеликий міст Чонгар. На заході Керченська протока та її міст, яким здійснюється як автомобільний, так і залізничний рух", — сказав експерт.

Він нагадав, що Україні вже вдалося підірвати Кримський міст. ЗСУ мають перерізати шляхи постачання на півночі та на заході. Тоді РФ не зможе постачати свої військові частини на півострові. Чорноморському флоту доведеться залишити Севастополь та евакуюватися.

А ось професор історії Католицького університету Америки Майкл Кіммейдж вважає, що визволення Криму вимагатиме від України дуже великих зусиль. Однак, якщо це вдасться зробити, то такий успіх вдарить по президенту РФ Володимиру Путіну особисто. Тоді у РФ почнуть вважати, що глава Кремля вже не в змозі керувати. Контроль над Кримом дає Путіну стратегічну перевагу, оскільки він розпочав своє вторгнення і звідти теж. Географічне положення може бути однією з причин, через яку Україна хоче повернути собі півострів.

Професор і завідувач кафедри політології Північно-Західного університету Вільям Ріно заявив, що Україна, коли вона поверне Крим, має проблему з громадянами, які хочуть залишитися в Росії. Через це, як припустив експерт, острів може стати предметом переговорів у майбутньому.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні