Як водіям взимку витрачати менше бензину

0
Як водіям взимку витрачати менше бензину
Взимку автомобілі витрачають більше палива, аніж в інші пори року. Для водіїв це зовсім не новина, тому більшість з них уже змирилися. Однак заощадити на бензині чи дизелі можна навіть тоді, коли на вулиці "мінусова" температура, пише Апостроф.

Прогрів двигуна
Багато автовласників прогрівають двигун протягом 5 хвилин, але це не обов'язково. Достатньо 2-3 хвилини, щоб агрегат "прокинувся", але після цього потрібно ще кілька кілометрів їхати на невисокій швидкості - це допоможе двигуну досягти потрібної температури.

Очищення автомобіля
Очищення даху й капоту від снігу надзвичайно важливе, оскільки сніг зменшує аеродинаміку, тобто збільшує опір повітря і відповідно витрати палива. До того ж сніг, який залишився позаду, може бути небезпечним, якщо він падає на лобове скло під час руху і закриває огляд водію.

Перевірка тиску в шинах
Не варто лінуватися - перевіряйте тиск у шинах, щоб він був у межах, вказаних виробником. Взимку тиск у шинах знижується, унаслідок чого збільшується опір під час руху, а це збільшує витрати палива

Автомобільна ковдра
Автомобільна ковдра - це чудовий винахід, якщо ви живите в холодному регіоні і часто залишаєте машину десь на вулиці. Використання такої ковдри дозволить докладати значно менше зусиль для прогріву двигуна.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні