У Британії законом заборонять подавати їжу в одноразовому пластиковому посуді

0
У Британії законом заборонять подавати їжу в одноразовому пластиковому посуді
Британський уряд заборонить використання одноразового пластикового посуду на території Англії. Хоча остаточно він не зникне з прилавків.

У такий спосіб уряд сподіваються зменшити негативний вплив пластику на навколишнє середовище, повідомляє The Guardian.

Згідно зі статистикою, щороку в Англії використовують близько 1,1 млрд одноразових тарілок та ще 4,25 млрд столових приладів. При цьому переробляються після використання лише 10% таких відходів.

«Пластиковій вилці може знадобитися 200 років для розкладання, тобто два сторіччя на звалищі або в наших океанах», — зазначила міністр довкілля Великої Британії Тереза Коффі.

Заборони на пластиковий посуд вже встановлена у Шотландії та Уельсі. В Англії ж з 2020 року заборонені лише пластикові соломинки, палички для розмішування напоїв та ватяні палички.

Втім, як пише Daily Mail, одноразові прилади, тарілки і таці не зможуть використовувати ресторани та кафе. Однак у супермаркетах та інших магазинах вони, як і раніше, будуть доступні.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні