Під час хвороби смертельний вірус з'їв мозок чоловіка

0
Під час хвороби смертельний вірус з'їв мозок чоловіка
У Південній Кореї офіційно підтвердили перший випадок, коли амеба, що поїдає мозок, вбила чоловіка, пише ВСН.

Після проведення всіх досліджень було підтверджено, що 21 грудня 2022 року в Південній Кореї смерть чоловіка спричинив дуже рідкісний і смертоносний вірус.

Спочатку всі думали, що у пацієнта менінгіт, але потім з'ясувалося, що в головний мозок чоловіка потрапив одноклітинний організм — амеба Naegleria fowleri. Її називають «поїдаючою мізки».

Симптоми амебного менінгоенцифаліту: сильний головний біль, лихоманка, нудота, «відмирання» м'язів шиї, судоми, оніміння, зміна психічного стану та галюцинації. Вони проявляють через 1-10 днів після зараження.

Амеба Naegleria fowleri живе у теплих прісноводних водоймах – озерах, річках та гарячих джерелах, іноді може жити й у ґрунті. В організм людини амеба-паразит може потрапити разом з водою через ніс, а далі по нерву дістатися до мозку і буквально «з'їсти» його.

Такі випадки захворювання у людей трапляють досить рідко, але вони практично завжди закінчуються смерть, адже від цього вірусу помирає понад 97% пацієнтів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні