Рф перекидає свої війська у напрямку українського міста: що це означає

1
Рф перекидає свої війська у напрямку українського міста: що це означає
Військовий експерт, директор з міжнародних питань Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Михайло Самусь прокоментував заяви західних ЗМІ про те, що росіяни перекидають свої війська з-під Бахмута на Соледар.

Він вважає, що якщо це дійсно так, то це означає, що в них не виходить досягти цілей під містом-фортецею, яке вже декілька місяців героїчно обороняють українські захисники, пише УНІАН.

В ефірі національного телемарафону Самусь не виключив, що окупанти ухвалили рішення змістити акцент на інші напрямки та спробувати пробити українську оборону там. При цьому він висловив упевненість, що російські окупанти не зможуть цього зробити, оскільки в них зараз немає жодного інструменту, який міг би вибити стратегічну та оперативно-тактичну ініціативу з рук українських воїнів.

Водночас, за його словами, росіяни не можуть дозволити собі оперативну паузу на Бахмутському напрямку, оскільки це не оперативний напрямок, а тактичний. Його було обрано російським командуванням або ватажком ПВК "Вагнера" Євгеном Пригожиним, як його особистий проект. Ним він хотів продемонструвати, що його приватна армія більш ефективна, ніж російські збройні сили. Проте в нього це не вийшло.

"Це був лише тактичний напрямок, де вони хотіли продемонструвати, що вони можуть наступати. Оперативна пауза їм (командуванню армії РФ – ред.) потрібна стратегічна — фактично зупинити будь які активні бойові дії на всьому фронті і отримати один-два місяці для того, щоб провести нову мобілізацію, створити нові резерви і спробувати сформувати нові групи військ, які могли би провести кілька великих операцій, скажімо, з Білорусі, як вони давно мріють, або на інших напрямках не допустити активних наступальних дій з боку української армії, які, очевидно, плануються", – наголосив він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
изготовление шатров на заказ
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні