Коли варто виносити новорічну ялинку

0
Коли варто виносити новорічну ялинку
Ялинка з новорічними прикрасами в оселі додає особливого шарму й настрою. Але прибирати її теж потрібно вчасно. Навіть за народними повір'ями святкові ялинки, затримані в домівці довше, ніж потрібно, приносять проблеми та невдачі.

Gazeta.ua зібрала кілька порад ‒ коли та як краще виносити з домівки новорічну ялинку.

Вважають, що ялинка перестає приносити щастя в дім тоді, коли на кінчиках її гілок починають з'являтися коричневі плями. За повір'ям, саме так у ялинках і соснах накопичується негативна енергетика, і з такими деревами настає пора прощатися.

Важливо також розібрати дерево, якщо з нього раптово починають падати прикраси. Кажуть, що в такий спосіб з господарями спілкується домовик. Власне, він і підказує, що свята завершилися і прикраси час сховати.

За традицією, найчастіше ялини і сосни виносять з дому після 14 січня, коли відзначать старий Новий рік. Можуть тримати дерево до Водохреща ‒ 19 січня.

Якщо ж бачите, що у ялинки розшаровується стовбур ‒ це ще одна причина її винести. Вважають, що так позначають себе злі духи, що оселилися в дереві.

Виносити новорічну ялинку також потрібно правильно. Наприклад, за повір'ям, її не можна викидати з вікна. Тим, хто знехтує цією порадою, можуть загрожувати неприємності, а бажання, загадані в новорічну ніч, не здійсняться.

Живу ялинку або сосну можна викинути на майданчик для збору сміття або ж віддати на переробку. Прибирати новорічне дерево потрібно обережно. І не лише з містичних причин ‒ гострі голки можуть розлетітися по всій кімнаті й ускладнити прибирання. Якщо ялинка стоїть на шматку плівки або пакеті, її перед тим, як виносити, можна обережно струснути. Тоді більшість голок залишиться на пакеті.

Колись був звичай спалювати новорічні ялинки, примовляючи: "Невдачі з дому виношу, минулого року проблеми залишаю, вогнем себе очищаю, успіх прищеплюю". За повір'ями, попіл від новорічних ялинок забезпечує хороший урожай, тому його можна зібрати і висипати на грядку.

Усе простіше зі штучними ялинками. Їх потрібно просто вимити, просушити і скласти в коробки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні