Категорія чоловіків, які можуть виїхати за кордон під час війни

0
Категорія чоловіків, які можуть виїхати за кордон під час війни
У зв’язку з воєнним станом та загальною мобілізацією виїзд із країни для чоловіків призовного віку заборонено. Водночас є деякі громадяни, які належать до категорій-виключень і можуть виїхати за кордон. Це стосується й осіб з інвалідністю, пише Телеграф.

Так, частиною першою статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" визначено категорії громадян, яким дозволяється виїзд за межі України. Своєю чергою абзацом третім ст. 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" визначено таку категорію, як визнані в установленому порядку особами з інвалідністю. Про це повідомили у Державній прикордонній службі України.

Зазначається, що для чоловіків з інвалідністю немає обмежень щодо кількості перетинів державного кордону. Однак для виїзду з країни їм необхідно мати при собі такі документи:

- посвідчення, що підтверджує відповідний статус;

- або пенсійне посвідчення, чи посвідчення, що підтверджує призначення соціальної допомоги;

- або довідку для отримання пільг особами з інвалідністю, які не мають права на пенсію чи соцдопомогу, за формою, затвердженою Мінсоцполітики.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні