Лукашенко оголосив 2023 рік «роком миру»: що це означає

0
Лукашенко оголосив 2023 рік «роком миру»: що це означає
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко 1 січня підписав перший новорічний указ. Поплічник Владіміра Путіна оголосив 2023 рік "роком миру", пише 24 канал.

Зазначається, що указ підписано "з метою консолідації білоруського народу, зміцнення у суспільстві ідей миру та творчої праці як головних умов розвитку білоруської держави".

"2023 рік оголошено роком миру та творення. Відповідний указ №1 від 1 січня 2023 року підписав глава держави Александр Лукашенко", - ​сказано в повідомленні.

В указі Лукашенка йдеться, що ключовими напрямами у 2023 році "будуть удосконалення системи військово-патріотичного виховання населення, просування мирних ініціатив громадян та громадськості, сприяння міжконфесійному діалогу, що забезпечує мир та згоду у білоруському суспільстві, демонстрація переваг білоруської економічної моделі в умовах глобальної турбулентності, позиціонування творчої праці як головної умови розвитку білоруської держави"

Згідно з документом, це дозволить "зміцнити сприйняття Білорусі як острівця миру" та стане "білоруською відповіддю на мілітаризацію в європейському регіоні".

Секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі телемарафону пояснив, що означає указ Лукашенка. Він наголосив, що участь Білорусі у війні проти України – це смерть білоруського режиму та тієї системи, яка побудована Лукашенком.

"Лукашенко це розуміє, тому в нього немає бажання воювати з Україною. Він розуміє, що отримає те саме, що отримала Росія, Путін та всі війська, які заходили в Україну, в тому числі з Білорусі", – сказав Данілов.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні