Який алкоголь обрати на Новий рік-2023

1
Який алкоголь обрати на Новий рік-2023
Так склалося, що на Новий рік ми звикли накривати багатий стіл: тут і різні салати, і страви з м'яса й риби, і апетитні закуски.

Ще Новий рік не обходиться без різних алкогольних напоїв. Деякі варіанти напрошуються самі: горілка, вино, коньяк. Але можна урізноманітнити новорічне меню, доповнивши стандартний алкогольний набір чимось новим.

У цьому матеріалі Gazeta.ua запропонує варіанти як для тих, хто полюбляє хмільне сп'яніння, так і для адептів здорового способу життя.

Міцний алкоголь

Обрати алкоголь на Новий рік – завдання непросте. Якщо за столом будуть чоловіки, обов'язково придбайте міцні напої. Це може бути горілка або інший високоградусний алкоголь. Саме він якнайкраще підкреслює смак м'ясних і гарячих страв новорічного столу.

Горілка

Більшість людей на запитання: "Що питимете на Новий рік?" – відповідають: "горілку". Так повелося, їй завжди є місце на столі. Найкращі сорти горілки виготовляють із зернових культур, дешевшу роблять з картоплі (самогон).

Розливають у маленькі чарки, п'ють залпом. Лід не кладуть, але вживають охолодженою. Закушують м'ясними та рибними стравами, салатом.

Доволі бюджетно й ефективно, якщо мета – швидко "підбадьорити" велику компанію.

Коньяк

Ще один популярний новорічний напій. Подають коньяк після десерту, п'ють не закушуючи, або вибирають шоколад. Дехто полюбляє закусити лимоном.

Дубильні речовини, що містяться в ньому, уповільнюють всмоктування алкоголю, тому людина п'яніє не відразу, але моментально.

Щоб "відчути" кожну ноту благородного напою, його розливають у келихи з вузькою верхньою частиною типу snifter. Широке дно зручно зігрівати в долонях, сприяючи кращому розкриттю аромату.

Бренді

Оксамитовий міцний (до 45% обертів) винний або фруктовий бренді – чудова заміна горілці на новорічному столі. Як і з ромом (про нього нижче), тут підкуповує різноманіття сортів. З віскі (про нього згодом) його ріднить неспішна манера вживання.

Пити бренді краще з коньячних келихів, закушувати – чорним шоколадом або фруктами.

Віскі

Віскі пасуватиме спокійній і розміреній урочистості. Це дорогий алкоголь, але його не потрібно багато. Адже вживають віскі не як горілку, залпом, а смакують за гарною бесідою.

Що пити на Новий рік — шотландські, або ж американські напої, залежить винятково від ваших переваг і фінансів. Закусують його шоколадом, сирами або м'ясними стравами.

Ром

Численні сорти рому пропонують величезний простір для новорічного вибору. Золотий з дивовижним теплим кольором, класичний білий, ідеальний компонент коктейлів або темний, з яскравим букетом – кожен підбере варіант на Новий рік.

Міць рому від 30% до 60% обертів, залежно від марки, сорту, наявності добавок та витримки. Якщо хтось не готовий пити чистий алкоголь, на допомогу прийде кола, або ж яблучний сік.

Вино

Універсальний вибір для тих, хто не любить міцні напої.

Взяти для новорічного столу краще й біле, і червоне, не зациклюючись на тому, яка страва буде головною — риба чи м'ясо.

Тільки пам'ятайте, про правильні келихи – трохи витягнуті, без звуження для білих вин і "тюльпани" для червоних. Новорічний асортимент можна доповнити пляшкою рожевого для різноманітності.

Шампанське

Шампанське, як і горілка, є "головною стравою" новорічного застілля. Якщо ви знаєте, що ігристе в компанії розходиться швидко, беріть 1–2 пляшки на гостя. Якщо його роль суто символічна, буде достатньо двох келихів на людину для головного тосту вечора.

Слід пам'ятати, що шампанське містить бульбашки вуглекислого газу. Вони сприяють миттєвому всмоктуванню алкоголю в кров. Тому ігристе – лідер похмільного хітпараду.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бухай народ война ідьот!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні