Волинська тероборона готується до оборони Білоруського кордону

0
Волинська тероборона готується до оборони Білоруського кордону
Волинські тероборонівці не припиняють навчання на українсько-білоруському кордоні. Зараз бійці окремих підрозділів бригади на полігоні вдосконалюють свої навички, зокрема щодо знищення ворожої бойової техніки.

Як розповів «Суспільному» заступник командира роти вогневої підтримки, старший лейтенант з позивним «Батя» Василь, бійці тренуються постійно, охороняють кордон і до будь-яких ситуацій готові. На озброєнні мають як стрілецьку техніку, так і потужні засоби ураження.

«Можемо висуватися в будь-який район, маємо техніку для забезпечення. Кулемети, гранатомети, гармати все в нас є. Ми працюємо з засідок, все в закритих позиціях, закопані, заховані, можемо чекати добу, дві, три. Вийшли, спалили і потім ще раз спалили», – зазначив військовий.

Тренуються бійці територіальної оборони в умовах, максимально наближених до бойових, – каже лікарка медичного пункту батальйону Ольга. З її слів, є й імітація вибухів, і імітація поранення бійця.



Медики надають домедичну допомогу за алгоритмом MARCH, що дозволяє максимально в обмежений термін перемістити пораненого на велику відстань. Лікарка Ольга говорить: якщо одні поранення видимі й фіксовані, то інші можна не помітити.

«Тут ви побачили той варіант, коли потерпілий надав сам собі невідкладну допомогу з допомогою стрільців санітарів, було накладено турнікет, тобто зупинена кровотеча, в результаті чого бойові медики мали трошки більше часу для огляду», – додала медикиня.

40-річний військовослужбовець Андрій працює зі стрілецькою зброєю і закріплює знання з домедичної допомоги. У мирному житті працював на будівництві. До військкомату наприкінці лютого прийшов сам, і від початку повномасштабної війни несе службу на прикордонні.

«Навчаємося надавати першу медичну допомогу, навчаємося різної тактики використання зброї. Хай тільки спробують – получать по зубах однозначно», – говорить боєць.

На іншій ділянці полігону тероборонівці вправляються з протитанковим озброєнням, імітуючи ситуацію, коли через кордон з Білоруссю прорвалась колона танків.

Зі слів командира протитанкового взводу Ігоря, ворожі об'єкти тероборонівці знищили.

«Я задоволений результатом своїх розрахунків – шість із шести. Це дуже класно!», – сказав військовий.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні