Яке православне свято українці відзначають 30 грудня: дозволи та заборони

0
Яке православне свято українці відзначають 30 грудня: дозволи та заборони
Святий пророк Данило був спадкоємцем знатного іудейського роду, належав до "великих пророків". Будучи підлітком, потрапив у Вавилонський полон разом із трьома пророками: Ананієм, Азарієм та Мисаїлом. Там здобув халдейську освіту та служив при дворі, пише УНІАН.

Згідно з біблійними сказаннями, Данило отримав дар віщих сновидінь. Неодноразово передбачав вавилонському царю майбутнє. У той момент, коли цар поставив свою золоту статую й наказав їй молитися, а юнаки відмовилися, їх кинули в розпечену піч. Господь зберіг їм життя, а цар увірував у Христа.

Православне свято 30 грудня - день пам'яті преподобного Данила Сповідника.

Прикмети 30 грудня
на вулицях багато інею - через тиждень чекати потепління;
заметіль сьогодні - влітку буде тепло і багато бджіл;
сни з 29 на 30 грудня - віщі;
яка погода сьогодні - такою вона буде і в травні.

Що сьогодні не можна робити
Згідно з народними повір'ями, в цей день заборонено цілувати сплячих дітей, інакше незабаром вони можуть захворіти. Православна церква 30 грудня категорично забороняє сваритися, ображатися і обманювати.

Що можна робити 30 грудня
З огляду на те, що пророк Данило прославився своїми правдивими прогнозами, здавна дівчата в цей день намагалися теж побачити майбутнє. Ворожили, в основному, на судженого - на трьох лаврових листах писали імена отроків: Ананія, Азарія і Місаїла. Клали їх під подушку і лягали спати, щоб уві сні побачити свого майбутнього чоловіка.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні