Помоліться святим про здоров'я та благополуччя: яке свято 26 грудня

0
Помоліться святим про здоров'я та благополуччя: яке свято 26 грудня
Євстратій, Авксентій, Євген, Мардарій і Орест постраждали від рук імператора Діоклетіана і Максиміана за часів гоніння на християн. Сталося це в ті часи, коли жителі Вірменії і Каппадокії увірували в християнство, а правителям донесли, що люди можуть повністю відокремитися від Римської імперії, пише УНІАН.

Святі викривали катів в жорстокості, твердо сповідували православну віру, за що були підвергнуті до мук. Святі мощі їх донині знаходяться в Римі. На честь пам'яті мучеників сьогодні відзначається народне свято 26 грудня - Євстрат - сонечку радий.

Прикмети 26 грудня
сороки сідають на сніг - чекати тепла;
вовки виють поблизу будинків - вдарять морози;
домашні тварини п'ють багато води - насувається хуртовина;
яка погода 26 грудня - таким і січень буде.

Що сьогодні не можна робити
Православна церква вважає, що в цей день не можна лаятися і підвищувати голос, інакше отримаєте проблеми з горлом. Також не рекомендується віддавати свій одяг, навіть в благодійних цілях - позбудетеся удачі. 26 грудня - невдалий день для проведення процедур, пов'язаних з ногами (педикюр, ванночки, депіляція і тд).

Що можна робити 26 грудня
Наші предки в цей день молилися святим про здоров'я і благополуччя, про зцілення хвороб. Також можна було складати плани і цілі на майбутній рік. 26 грудня - ідеальний час, щоб піклуватися про своїх близьких і проводити дозвілля в колі сім'ї.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні