Як зберегти продукти при тривалому відключенні світла

0
Як зберегти продукти при тривалому відключенні світла
За постійних відключень світла в Україні після російських ракетних обстрілів у багатьох людей пропадають продукти в холодильниках. Як цього уникнути?

Поради щодо порятунку їжі дали на сайті Мінреінтеграції
.

Як зберегти продукти при тривалому відключенні світла
Краще заздалегідь купити контейнери із сухим льодом чи заморозити воду у звичайних пластикових пляшках з-під напоїв. Зберігайте їх у морозильній камері холодильника у разі відсутності електроенергії.

Якщо немає світла, розкладіть раніше підготовлені ємності з льодом на нижню полицю холодильника та верхню полицю морозильної камери. Так ви продовжите час перебування продуктів у вимкненому холодильнику більш ніж на 4 години. Завдяки використанню сухого льоду тривалість зберігання може збільшитись до 2 діб.

Якщо світла немає більше, ніж 4 години та довше харчові продукти найкраще покласти разом у морозильній камері. Заповненою вона тримає холод до 48 годин, наполовину порожній – лише 24 години.

Якщо світла немає, намагайтеся якнайменше відкривати дверцята холодильника. Так ви перешкодите попаданню теплого повітря, адже оптимальна температура в ньому повинна бути не вище 4 градусів, а в морозилці – не перевищувати -4 градуси.

Не забувайте, що продукти, що мають температуру не вище +4 градусів або на яких зберігаються крижані кристали, можна заморозити повторно або приготувати.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні