Вчені попередили про смертельну небезпеку денного сну

0
Вчені попередили про смертельну небезпеку денного сну
У людей, які надавали перевагу тривалому денному сну — більше години, на 34% зростав ризик серцево-судинних захворювань, пише Woman24.

Денний сон тривалістю понад годину смертельно небезпечний для людини. Такі висновки зробили вчені з медичного університету Гуанчжоу в Китаї.

В основу їх дослідження лягли наукові роботи, в яких вивчався зв’язок між сном вдень та ризиком виникнення серцево-судинних захворювань або смертю з інших причин. Вчені узагальнили понад 20 подібних робіт і аналізували дані понад 313 тисяч осіб, з яких 39% спали вдень.

Фахівці зробили введення, що у людей, які надавали перевагу тривалому денному сну — більше години, на 34% зростав ризик серцево-судинних захворювань. Також у таких досліджуваних на 30% зростав ризик смерті з інших причин. Проте, згідно з висновками експертів, таку небезпеку денний сон несе лише для тих людей, які спали понад шість годин на добу.

Жінки і люди похилого віку найбільш схильні до виникнення таких наслідків денної дрімоти.

Автор дослідження доктор Чже Пан в той же час підкреслив, що люди, які вважають за краще подрімати вдень менше години, не наражаються на ризик виникнення серцево-судинних захворювань.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні