--> Як утеплити взуття, щоб не мерзли ноги | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як утеплити взуття, щоб не мерзли ноги

0
Як утеплити взуття, щоб не мерзли ноги
Холодні ноги — це не лише неприємні "апчхи", які з'являються одразу після того, як ви повернулися з морозу додому, пише ТСН.

Замерзання призводить і до інших неприємностей:

оніміння кінцівок, відчуття дискомфорту, які супроводжуються болем під час ходіння;
поява болів у суглобах;
розвиток простудних захворювань органів дихання;
захворювання сечостатевої системи.
Зокрема, в зимову пору року холодні ноги можуть призвести до розвитку циститу — неприємного та досить серйозного захворювання.

Навіть якщо ви придбали якісне зимове взуття, це зовсім не означає, що у вас не будуть мерзнути ноги на вулиці. Основними причинами такої неприємності є:

носіння вузького і некомфортного взуття — тісні черевики чи чоботи не дають нозі рухатися, а також перетискають її, через що рух крові стопою сповільнюється і ноги швидше мерзнуть;
використання шкарпеток з тугою гумкою — вони також можуть перетискати судини, що призводить до поганого кровопостачання;
взуття має тонку підошву — холод проникає найшвидше через ступні;
вегето-судинні захворювання, знижений тиск — кров погано надходить до тонких судин, а тому кінцівки завжди залишаються холодними.

Як утеплити взуття і зігріти ноги
Існують шість способів, які допоможуть вам впоратися з проблемою холодних ніг та уберегтися від переохолодження:

Взуття повинно бути з хутром та товстою підошвою — бажано підбирати зимове взуття так, щоб у разі сильних морозів ви могли ще надягнути теплий вовняний носок і нозі не було тісно (на один розмір більше, ніж ви купуєте зазвичай). Холод буде менше проникати до шкіри, якщо буде прошарок з бавовни та повітря.

Устілки з бавовни чи хутра — замість звичайних устілок використовуйте варіанти з тепліших матеріалів, які допоможуть зберігати тепло довше. Також їх можна замінити кількома шарами газетного паперу (такий метод простий і бюджетний).

Використовуйте тепловідбивачі — придбайте в будь-якому магазині будматеріалів фольгований тепловідбивач і створіть з нього саморобні устілки. В якості зразка можна взяти устілку з взуття, обвести маркером і вирізати ножицями. Не забудьте зробити в ній кілька отворів діаметром не більше 5 мм. Так ваші ноги не будуть пріти.

Суха гірчиця — хоча це й не дуже практичний спосіб, але у крайньому разі він може вам допомогти. Суху гірчицю насипають у шкарпетки. Ще одну пару надягають на босу ногу, а зверху — пару з гірчицею всередині.

Використання перцевого пластиря — наклейте його на тонкий бавовняних носок, надягніть його на ногу, а зверху ще один, але вже теплий, носок.

Забудьте про паління на вулиці — смоли та нікотин, які входять до складу цигарок, звужують стінки судин і тим самим порушують кровопостачання до кінцівок.

Способи зігріти ноги досить прості і їх можна використовувати щодня, щоб уберегтися від переохолодження.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні