Триває Різдвяний піст: яке свято відзначає церква 21 грудня

0
Триває Різдвяний піст: яке свято відзначає церква 21 грудня
Патапій народився в місті Фіви, що столо на річці Ніл. Батьки виховали хлопчика в благочесті і вірі, тому досягнувши повноліття, Патапій вирішив повністю присвятити себе Господу, пише УНІАН.

Пішов у пустелю, де подвизався в молитві і пості. Люди стали дізнаватися про нього і приходити до святого, Патапій цьому не зрадів - порушувався подвиг безмовності. Тоді юнак поїхав до Константинополя.

За свої подвиги Патапій отримав від Господа дар зцілення - рятував людей від злих духів, підтримував у вірі, лікував хвороби. Помер у глибокій старості.

Прикмети 21 грудня
хуртовина сьогодні - літо буде непогожим;
снігопад 21 грудня - літній період виявиться дощовим;
з ранку синиці цвірінькають - вночі вдарять морози;
день морозний і тихий - зима буде м'якою і сніжною.

Що сьогодні не можна робити
Православна церква в цей день нагадує, що триває Різдвяний піст, тому не можна вживати їжу тваринного походження. Також заборонено залишатися в брудному будинку - поприбирайте в ньому. 21 грудня не можна скупитися, інакше в майбутньому році залишитеся без грошей.

Що можна робити 21 грудня
Свята Анфіса була рукодільницею, тому наші предки в цей день вишивали і в'язали. Робити це потрібно було наодинці з собою, щоб чуже око не наситило виріб негативною енергетикою. 21 грудня здавна вважався сімейним днем, тому сьогодні краще провести час з сім'єю.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні