Що таке автоцивілка і навіщо вона потрібна

0
1
Що таке автоцивілка і навіщо вона потрібна

Обов'язкове страхування автоцивільної відповідальності, або як коротко називають, автоцивілка - це документ, який допомагає водіям, які стали винуватцями ДТП, покрити витрати потерпілим. У цій статті розглянемо докладніше, що являє собою страховий поліс ОСЦПВ, який він буває, і для чого він потрібен.



Який буває автоцивілка



Відповідно до законодавства, ОСЦПВ ділиться на два типи за локаціями: внутрішня та міжнародна. А також є відмінності у формі видачі – паперова та електронна.



Внутрішній поліс ОСЦПВ діє лише в Україні. Власник цієї страховки не може користуватись нею, якщо в'їде на територію іншої країни. Міжнародний поліс ОСЦПВ діє не лише в Україні, а й в інших країнах, що входять до міжнародної системи страхування “Зелена картка”.



Міжнародний поліс необхідний у тих випадках, коли водій автомобілем, зареєстрованим в Україні, перетинає кордон і їде в іншу державу. Також він знадобиться, якщо водій автомобілем, зареєстрованим в іншій країні, заїжджає на територію України. Міжнародні поліси підтверджуються уніфікованим сертифікатом "Зелена карта".



За формою видачі ОСЦПВ може бути електронний та паперовий. Паперовий - це застарілий варіант, коли водій отримує до рук страховий поліс і завжди возить його із собою. Електронний поліс – це сучасний формат документа, який водій отримує у вигляді файлу. Електронний поліс можна придбати дешевше і легше, а також він має вищий ступінь захисту від підробок. В Україні діють як електронні, так і паперові поліси, але за останній рік широко розповсюдились електронні.



У яких випадках виникає страховий випадок



Міжнародні, внутрішні, електронні та паперові поліси ОСЦПВ починають свої дії в однакових страхових випадках. А саме, якщо власник полісу стає винуватцем ДТП, страхова компанія виплачує потерпілим у цій аварії компенсацію. Таким чином водій-винуватець позбавляється необхідності покрити витрати потерпілих зі своєї кишені.



Законодавством встановлено такі розміри компенсації в рамках полісу ОСЦПВ:




  • При заподіянні шкоди здоров'ю та життю потерпілих у ДТП виплачується до 320 000 гривень. Кількість потерпілих не обмежується.

  • При заподіянні шкоди майну потерпілих виплачується до 160 000 гривень на одну особу. Однак, за один страховий випадок за майно може бути виплачено до 800 000 гривень.



Якщо збитки перевищують ці суми, понад ліміт повинен оплачувати винний водій.



Дізнайтесь подробиці про страховку ОСЦПВ та отримати поліс у сучасному форматі можна на сайті British Insurance.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні