--> Українських біженців виселяють з державного житла | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Українських біженців виселяють з державного житла

0
Українських біженців виселяють з державного житла
Ізраїль прийняв 15 тисяч неєврейських біженців з України та надав державне житло для 100 з них, їх зараз виселяють. Про це пише The Jerusalem Post, передає Варта1.

Минулого тижня держава сповістила українців про те, що вони матимуть самостійно шукати, де жити. Серед тих, хто може залишитися на вулиці – особи з інвалідністю і діти з особливими потребами.

Ці люди не визнаються біженцями в Ізраїлі, тож не мають змоги легально працевлаштуватися чи відкрити банківські рахунки. Причиною виселення є закінчення договору про оренду.

«Договір з одним із операторів, який приймає біженців через війну, закінчився, і орендарі, які не можуть фінансувати проживання через медичні чи фізичні проблеми, були запропоновані альтернативи в готелі. Період перебування за підтримки держави для біженців війни спочатку обмежували трьома місяцями, а потім знову і знову продовжували», – повідомили у Мінсоцполітики

Анжела з Миколаєва, яка приїхала в березні зі свекрухою і двома синами 6 та 7 років (старший має особливі потреби), спершу мала змогу жити у родичів, та в квартирі забракло місця. Тоді їх поселили в квартирі в місті Ашдод.

Також в черзі на виселення Галина та Ігор Ярмонови, чоловік пересувається на інвалідному візку. Подружжя каже, що вони вдячні за раніше надану допомогу, та наразі дуже стурбовані і не знають, що робити.

«Ми дуже вдячні всім, хто нам допоміг, від чиновників до волонтерів, з якими ми зустрічаємося. Але куди я подіну Ігоря? Чи взяти візок і сумки, поїхати на пляж і поставити там намет. Куди ми підемо?», – питає Галина Ярмонова.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні