Де українцям можуть вручати повістки

0
Де українцям можуть вручати повістки
У ході загальної мобілізації, яка продовжується в Україні, на військову службу закликають чоловіків від 18 до 60 років. Повістки призовникам можуть видавати навіть у найнесподіваніших місцях і законом це не заборонено, пише Телеграф.

Юрист Ростислав Небельський детально розповів про те, як і де українцям можуть вручати повістки на військову службу. За його словами, видати їх можуть у будь-якому місці, а не тільки, наприклад, за місцем проживання. У законі чітко не зазначено, де конкретно має відбуватися видача повістки.

Врученням документа займаються працівники ТЦКСП або ця процедура проводиться через відповідні органи місцевого самоврядування, керівників підприємств, установ, організацій тощо.

Експерт зазначив, що повістка має бути вручена особисто або ж уповноважені особи повинні скласти акт про відмову від її отримання з підписами свідків.

Також Нобельський додав, що якщо у присутності призовника заповнюється порожній бланк повістки, це є порушенням. Не мають права і відвозити його нікуди проти волі ані працівники центрів комплектування, ні представники правоохоронних органів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні