Скільки коштує новорічний стіл українців

0
Скільки коштує новорічний стіл українців
Загалом українці мають бути готовими витратити на новорічний стіл у середньому близько 2656 грн.

Вартість новорічного столу для українців зросла майже на 44%. Про це повідомляє ННЦ «Інститут аграрної економіки».

Експерти Інституту оцінювали вартість салатів, м'ясних і рибних продуктів, овочів, фруктів, хлібу, солодощів та напоїв. В основі розрахунків були потреби української сім'ї з чотирьох осіб.

За даними Інституту, витрати на м'ясні продукти зросли удвічі. А от птиця, за даними аналітиків, під кінець року буде найдешевшою.

Молочні і сирні продукти цьогоріч подорожчали на 30,8-52,2%. Овочі на святковий стіл у середньому коштуватимуть 254,95 грн. Фрукти, за даними фахівців, обійдуться майже на 60% дороже – у середньому 168,92 грн.

Подорожчали алкогольні напої і кондитерські вироби. Шоколадні цукерки українських кондитерських фабрик коштуватимуть у середньому 185 грн за 1 кг.

Не оминув Інститут і любителів делікатесів – баночка червоної ікри (120 г) коштуватиме 280 грн, а 200 грамів червоної риби – 245 грн. Тому вартість новорічного столу для прихильників таких продуктів підвищиться до 3180,17 грн.

Загалом українці мають бути готовими витратити на новорічний стіл у середньому близько 2656 грн. Це на 43,9% більше, ніж торік.

Крім того, для жителів Києва вартість бюджетного новорічного столу буде трохи вищою – 2933,77 грн, що на 38,2% дорожче ніж торік. А вечеря з делікатесами жителям столиці обійдеться у 3523,77 грн.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні