--> Є домовленості щодо виведення техніки рф із Запорізької АЕС, — Макрон | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Є домовленості щодо виведення техніки рф із Запорізької АЕС, — Макрон

0
Є домовленості щодо виведення техніки рф із Запорізької АЕС,  — Макрон
Президент Франції Еммануель Макрон заявив про існування домовленостей щодо виведення військової техніки з тимчасово окупованої Запорізької АЕС.

Вирішальними у питанні створення безпекової зони довкола найбільшої АЕС у Європі стануть найближчі тижні, пише Обозреватель.

Про це Макрон заявив під час міжнародної конференції на підтримку України, пише Reuters. Наразі, за словами Макрона, продовжуються перемовини щодо умов виведення важкої техніки РФ.

"Нам вдалося захистити Чорнобиль, і наша мета – захистити Запоріжжя. Найближчі тижні будуть вирішальними", - зазначив французький лідер.

Про переговори щодо виведення техніки РФ із Запорізькою АЕС також повідомляв прем'єр-міністр України Денис Шмигаль після зустрічі з гендиректором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі. Найближчим часом МАГАТЕ направить постійні технічні місії на всі атомні станції в Україні.

"Незалежні експерти організації працюватимуть на Запорізькій, Рівненській, Хмельницькій, Південноукраїнській, а також на Чорнобильській АЕС. Це значно підвищить технічну та технологічну безпеку", — пише Шмигаль.

Він підкреслив, що метою місії є забезпечення станцій та фіксування всіх можливих спроб зовнішніх впливів, у тому числі обстрілів з боку російських військ.

"Проговорили кроки, необхідні для демілітаризації Запорізької АЕС. Наголосив, що потрібно якнайшвидше припинити незаконні дії Росії стосовно української станції", — зазначив Шмигаль.

При цьому 13 грудня речник російського президента Дмитро Пєсков знову заявив, що на ЗАЕС начебто "не було і немає важких озброєнь". Це, мовляв, можуть підтвердити співробітники МАГАТЕ.

Пєсков додав, що країна-агресор РФ нібито високо цінує рівень взаємодії з МАГАТЕ з питань ЗАЕС і продовжить контакти з агентством, оскільки "Москва в цьому зацікавлена".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні