Ожеледиця, мороз, мокрий сніг, хурделиця: якою буде погода

0
Ожеледиця, мороз, мокрий сніг, хурделиця: якою буде погода
Синоптик, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич розповів, якою буде погода в Україні протягом тижня.

Про це йдеться у його статті на meteoprog.com.

Так, за словами синоптика, у вівторок, 13 грудня, вночі у західних областях, удень у південних, центральних, північних та східних регіонах пройдуть опади у вигляді дощу із поступовим переходом у сніг. У західних та північних областях очікується переважно сніг. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер вночі мінлива хмарність, удень західний, 5-10 м/с.

Стовпчики термометрів вночі у північних та західних регіонах коливатимуться від -6 до -1 °С, у південних та східних областях +1…+6 °С. Вдень максимальні значення досягнуть -3...+2°С, у південних та східних областях +3...+8°С.

14 грудня

Як зазначив Кібальчич, у середу, 14 грудня, під впливом антициклону очікується погода без опадів. На дорогах північних та західних областей місцями ожеледиця. Вітер буде мінливим, 3-8 м/с. Температура повітря вночі опуститься до -7...-2°С, на крайньому заході та в Карпатах -13...-8°С. Вдень максимальні значення досягнуть -4…+1°С.

15 грудня

У четвер, 15 грудня, черговий атмосферний фронт із заходу принесе в Україну сніг та дощі у більшості областей Правобережжя України. Вітер переважно південний/південно-східний, 7-12 м/с, місцями пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі становитиме -5...0°С, днем ​​-1...+4°С.

16 грудня

У п'ятницю у більшості областей України утримається нестійка погода з опадами. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі становитиме від -2 до +3 °С, вдень 0…+5 °С, у південній частині +6…+11 °С.

Вихідні 17-18 грудня

На вихідні в Україну продовжить надходити вологе та тепле повітря з південного заходу. Очікується тепла та дощова погода. Вітер переважно південний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься від 0 до +5 °С, вдень +6…+11 °С, на півдні місцями до +15 °С.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні