Який штраф платитимуть волиняни за вирубування ялинок

0
Який штраф платитимуть волиняни за вирубування ялинок
Державна екологічна інспекція у Волинській області посилює державний нагляд (контроль) під час періоду заготівлі дерев хвойних порід в передноворічний період

На виконання доручення т.в.о голови Державної екологічної інспекції України І.Зубовича від 21.11.2022 року № 945 щодо посилення інспекцією заходів державного нагляду (контролю) під час періоду заготівлі дерев хвойних порід в передноворічний період Державна екологічна інспекція у Волинській області попереджає про безумовне виконання вимог природоохоронного законодавства під час їх заготівлі та реалізації, йдеться на сайті Шацької селищної ради.

За кожне незаконно вирубане та пошкоджене до ступеня припинення росту хвойне дерево, у грудні-січні, передбачено штраф відповідно до ч.1 статті 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення від 510 грн до 1020 грн з обов'язковим відшкодуванням шкоди державі від 544 грн 98 коп (у разі, якщо діаметр дерева у корі біля шийки кореня 10 см і менше).

Штрафні санкції за незаконну вирубку новорічних дерев складаються із суми заподіяної шкоди лісу та адміністративного чи кримінального (у разі істотної шкоди) штрафу. Розмір шкоди залежить від місця скоєння незаконної рубки новорічної ялинки (в лісі чи в межах населеного пункту) та діаметра дерева у корі біля шийки кореня.

Державна екологічна інспекція у Волинській області закликає усіх відповідально готуватись до новорічних свят та пам’ятати про шкоду, що може бути нанесена довкіллю через незаконну вирубку ялинок.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні