Як у Рівному працює швидка допомога під час відключень світла. ВІДЕО

0
Як у Рівному працює швидка допомога під час відключень світла. ВІДЕО
У Рівному працівники центру екстреної меддопомоги та медицини катастроф працюють в умовах постійних і тривалих відключень електроенергії.

За словами медиків швидкої допомоги, найбільше труднощів виникає у зв'язку з відсутністю вуличного освітлення та зупинкою роботи ліфтів, повідомляє «Суспільне».

Через відключення ліфтів стає складніше дістатися до хворого та його госпіталізувати, розповіла Суспільному фельдшерка Ангеліна Довмат.

«Шукаємо людей або беремо якихось родичів, які допомагають зносити нам пацієнта. Ми працюємо цілодобово, без зупину. Тримаємося», — сказала вона.

Також складно доїхати до пацієнта вночі, коли вимкнене вуличне освітлення.

«Є ліхтарики, які одягаємо на лоб. Тоді нам зручніше, дві руки вільні. Є такі ліхтарики, які беремо в руки і йдемо. Тяжко працювати тоді, коли нас троє в бригаді, світла немає і важко розминутись у квартирі», — розповіла Ангеліна Довмат.

Складнощі є і в роботі диспетчерів екстренки. За словами однієї з них, Наталії Арабешко, найважче приймати виклики про наслідки ракетних ударів.

«Я приймала, коли в нашу електростанцію було попадання. Це зазвичай телефонує ДСНС чи міськрада. Нам головне дізнатись кількість постраждалих, чи є доступ до місця, тому що в полум'я ми не їдемо. Це страшні виклики, скажу чесно», — поділилась диспетчерка.

З початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України на Рівненщині побільшало дзвінків про біль у серці та підвищення тиску, розповідає Суспільному старша лікарка зміни Любов Волинець. За її словами, працівники екстренки не можуть їздити на всі виклики.

«Є люди, які мають якісь проблеми із суглобами, що турбують їх 10-20 років або якийсь радикуліт, який лікується тиждень-два. Але їм якраз зараз потрібно, щоб їх оглянути, "приїдьте, хоч подивіться". Але ми пояснюємо, що ми екстрена служба, ми не їздимо просто, щоб подивитися. Ми їздимо до пацієнтів, які потребують екстреної медичної допомоги або знаходяться в критичному стані», — сказала вона.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні