Інформація про експорт електроенергії з України - брехня

0
Інформація про експорт електроенергії з України - брехня
Директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко категорично спростував інформацію про експорт електроенергії Україною, назвавши її відвертою брехнею.

"Заяви про експорт електроенергії - це пряма брехня. Пряміше не буває. Більше того, всі люди, які про це говорять, дуже добре знають, що це пряма брехня", - сказав він під час брифінгу в Медіацентрі "Україна - Укрінформ" у Києві в середу.

Експерт пояснив, що інформація про фізичні перетікання електроенергії з України та в Україну, що відображається на сайті мережі системних операторів континентальної Європи ENTSO-E, свідчить про взаємне балансування енергосистем, а не про комерційний експорт або імпорт.

"Там можна побачити, що з України електрика фізично виходить і так само фізично в Україну заходить. Відбувається це через різні частини мережі, але вже деякий час для її стабілізації ми фактично використовуємо обхідний шлях через Європу. Для того, щоб передати е/е, наприклад, у Київ або Одесу, частина ресурсу проходить через Європу й повертається в Україну", - пояснив Харченко.

За його словами, це значно посилює рівень опору та стійкості, яку демонструє українська енергосистема в умовах війни. "Без таких технічних рішень нам було б набагато складніше, і це об'єктивна реальність. Це працює", - запевнив він.

При цьому Харченко наголосив, що також на сайті ENTSO-E можна побачити інформацію про експорт та імпорт абсолютно всіма країнами, що входять до мережі.

"І там точно біля України нулі. Україна працює у балансі - скільки електрики пішло, стільки й повернулося", - резюмував експерт.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні