Бережись москва: в Україні тепер є зброя яка може долетіти навіть до Сибіру

0
Бережись москва: в Україні тепер є зброя яка може долетіти навіть до Сибіру
В України тепер немає обмежень щодо відстані ударів по території Росії. Незабаром ці удари можуть досягти Сибіру, заявив Financial Times радник українського уряду з питань оборони.

Видання зазначає, що цього тижня Київ продемонстрував, що може завдавати дальніх ударів без західного обладнання після того, як запустив безпілотники свого виробництва, які вразили три військові бази в глибині Росії — одну лише за 160 км від Москви.

Представники українського міністерства оборони та аналітики заявили, що ці атаки є частиною нової тактики, спрямованої на те, щоб зірвати російське військове планування та розбурхати громадськість, показавши, що ніде не є безпечно.

«Атаки повторюються. У нас немає обмежень щодо дальності, і незабаром ми зможемо вразити всі цілі на території Росії, у тому числі в Сибіру. В Україні ми знаємо, як важко захищатись від таких атак із повітря. Незабаром і Росія не матиме безпечних зон», — сказав на умовах анонімності радник уряду України з питань оборони.

Україна публічно не взяла на себе відповідальність за удари, і багато деталей операції досі залишаються в секреті.

«Але що відрізняє останні удари України, то це їхня дальність і те, що вони пробили російську систему ППО і вразили стратегічні військові бази, які раніше вважалися невразливими», — зазначає газета.

Представники міністерства оборони та аналітики кажуть, що одним із довгострокових результатів атак може стати розосередження Росією своїх збройних сил усередині країни, що допоможе захистити їх, але ускладнить операції.

Один із чиновників із західного міністерства оборони сказав, що ці атаки зроблять росіян менш впевненими в собі. За його словами, тепер РФ доведеться подумати, як розосередити своє військове майно та убезпечити його.

«Атаки безпілотників не допоможуть Україні виграти війну. Найкращий спосіб зробити це — знищити російські військові активи на території України. Але це допомагає нашим операціям щодо впливу всередині Росії, які Захід не хоче підтримувати», — сказав український радник.

Крім того, на аеродромі Дягілєво під Рязанню спалахнув бензовоз, в результаті стався вибух. Судячи із супутникових знімків з авіабази, Ту-22М, ймовірно, отримав пошкодження.

У міноборони країни-агресора РФ заявили, що внаслідок інцидентів на аеродромах загинули троє російських військових, ще четверо постраждали. У Повітряних силах ЗСУ зазначили, що після вибухів у росіян " зменшиться авіаційна техніка".

6 грудня з’явилася інформація про атаку безпілотника на аеродром у Курську.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні