6 грудня люди ходили до церкви і молилися за державу: яке сьогодні свято

0
6 грудня люди ходили до церкви і молилися за державу: яке сьогодні свято
Святитель Амфілохій був другом Василя Великого і Григорія Богослова. В юнацтві здобув чудову освіту і став адвокатом. Одного разу до нього звернувся злочинець, який обдурив Амфілохія, тому той захищав його на суді, віруючи в невинність людини, пише УНІАН.

Обман розкрився і такий вчинок приніс Амфілохію масу проблем. Григорій Богослов порадив святому піти в пустелю, той так і зробив.

Незабаром його обрали єпископом проти бажання, але Амфілохій прийняв цю ношу. Довго боровся за те, щоб заборонити аріанам проводити публічні збори. Помер святий в 395 році, залишивши після себе багато творів.

Прикмети 6 грудня
ясний місяць на небі - взимку будуть хуртовини;
місяць в рожевому кільці - скоро вдарять морози;
хмари низько пливуть - до похолодання;
рідкісні хмари - буде ясна, але холодна погода.

Що сьогодні не можна робити
Як і в будь-яке інше церковне свято, сьогодні не можна злитися, ображатися і конфліктувати. Також церква забороняє викидати залишки їжі - краще віддати їх жебракам або тваринам. Планувати подорожі теж краще на іншу дату, інакше поїздка пройде невдало.

Що можна робити 6 грудня
У цей день здавна люди ходили до церкви і молилися за свою державу, просили Господа позбавити народ від ворогів. Також слов'яни влаштовували галасливі гуляння, пекли пироги, варили пиво і накривали пишні столи. Вважалося, що 6 грудня - остаточне відкриття санного шляху, так що, віруючі відзначали цей день з розмахом.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні