На українських АЗС знову подорожчало паливо

0
На українських АЗС знову подорожчало паливо
Через підвищення попиту та проблеми з логістикою, на АЗС цього тижня виросли роздрібні ціни на бензин та дизельне паливо. У середньому вартість подорожчала на 71 копійку на бензин А-95 та 39 копійку на дизель, до 51,55 грн/л та 54,87 грн/л відповідно.

Про це пише Enkorr.

Паливо подорожчало у мережі "Приват" на 2 гривні за літр (мережі "Авіас", ANP та інші), які змушені працювати на імпортному паливі. Бензин марки А-95 на цих АЗС піднявся у ціні до 53 грн/л, а дизпаливо – до 55 грн/л. Тепер економ-мережа зрівнялася із преміум-мережами.

Експерти вважають, що зараз мережі у пошуках нових постачальників та вільні обсяги палива на внутрішньому та зовнішньому ринках, при цьому чинячи значний тиск на оптові ціни.

Також на 2-2,2 грн/л подорожчали всі види палива у мережах Mango, "Автотранс" та Neftek. Водночас у "БРСМ-Нафта", Chipo, BVS, "Авантаж 7", AMIC та інших бензин та дизель подорожчали на 0,3-1,4 гривень за літр.

Залишили колишню вартість ОККО, Shell, WOG, Socar та інші великі компанії.

Експерти вважають, що причиною подорожчання палива в країні є різкий стрибок попиту через використання генераторів і проблеми з поставками через брак вільних ресурсів на європейському ринку. Але паливний дефіцит не очікується.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні