--> Чи покарають чоловіків, які після 24 лютого не повернулися в Україну | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чи покарають чоловіків, які після 24 лютого не повернулися в Україну

2
Чи покарають чоловіків, які після 24 лютого не повернулися в Україну
Під час повномасштабної війни для тих категорій чоловіків, які мають право покинути України, зазвичай встановлені правила щодо того, в який термін вони повинні повернутися. Проте перед чоловіками, які поїхали за кордон ще до початку війни і досі не повернулися, постає питання, чи можуть вони нести певну відповілальність за те, що не приїхали назад в країну, пише Телеграф.

Роз'яснення з цього питання надав юрист Ростислав Кравець. За його словами, поки ще немає чітко встановленої кримінальної відповідальності за таку дію. Народні депутати України намагаються втілити законопроєкт з цього приводу в життя, але до сих пір цього не сталося.

"Що стосується змушування чоловіків повернутись, то насправді це не лише порушення Конституції, а й порушення логіки. Адже надходження в Україну фінансів від заробітчан починає перевищувати надходження від експорту", – зауважив Кравець.

Він додав, що чоловіків, які після воєнного стану не приїхали в Україну, не мають право притягнути до адміністративної чи кримінальної відповідальності з цього приводу. Те саме стосується тих, хто повертається зараз в країну.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А синочкам депутатів цей закон буде працювати? Чи вони внас особливі?
Відповісти
Невже за батальйон "Монако" візьмуться?!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні