Лукашенко не хоче нападати на Україну?

0
Лукашенко не хоче нападати на Україну?
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, ймовірно, робить заяви про загрозу з боку НАТО, щоб підкреслити необхідність захисту та уникнути втягнення у війну в Україні.

Про це йдеться у новому звіті Інституту вивчення війни (ISW), пише Еспресо.

Лукашенко заявив, що НАТО готується напасти на Білорусь. Він також звинуватив Україну і НАТО у зростанні кількості провокацій поблизу білорусько-українського кордону і заявив, що Україна намагається втягнути сили НАТО у війну.

"Лукашенко заявив, що білоруським чиновникам вдалося стримати потенційного супротивника від застосування військової сили проти Білорусі, а НАТО нарощує сили та активізує бойову підготовку в сусідніх країнах", - йдеться в повідомленні.

Водночас міністр оборони Білорусі Віктор Хренін сказав, що прямої підготовки до війни не ведеться, і що країна буде лише захищати свою територію.

Аналітики наголошують, що Лукашенко і Хренін, ймовірно, зосередили інформаційну кампанію на вигаданій агресії НАТО і провокаційній діяльності вздовж білоруського кордону для підстав стверджувати, що білоруські військові повинні залишитися в Білорусі для захисту від "потенційної агресії НАТО", і таким чином створити інформаційні умови для протистояння російському тиску щодо вступу у війну в Україні.

ISW продовжує оцінювати вступ Білорусі у війну Росії проти України як вкрай малоймовірний.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні