--> В Україні скоро серйозно зростуть ціни на їжу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні скоро серйозно зростуть ціни на їжу

1
В Україні скоро серйозно зростуть ціни на їжу
В Україні очікується здорожчання овочів борщового набору. Причиною є обмежені запаси якісної продукції в сховищах.

Зазначається: на підвищення цін також може вплинути подорожчання вартості власне зберігання овочів у зв'язку зі складною енергетичною ситуацією, пише Обозрєватєль.

"Починаючи з грудня, ймовірне подорожчання всіх овочів борщового набору через обмежені запаси якісної продукції в сховищах. До того ж, враховуючи сьогоднішні обставини, вартість зберігання продукції в Україні в зимові місяці продовжить поступово зростати", – йдеться в повідомленні.

Водночас, за словами аграрія Дмитра Ткаченка, ціни конкретно на картоплю залежатимуть передусім від погоди: якщо будуть морози та сильні снігопади – вона може зрости. "Але суттєвого зростання все одно не буде", – зазначив Ткаченко.

При цьому він наголосив: якщо здорожчання і відбудеться, то не раніше лютого. Доти ж "навряд чи відбудеться зміна ціни".

Станом же на 1 грудня картопля в Україні, за даними "Мінфіну", коштує в середньому 10,33 грн/кг. Що на 0,72 грн більше, ніж було 1 листопада, коли вона коштувала 9,61 грн/кг. Ціни в супермаркетах (за 1 кг):

Metro – 9,9 грн;
Auchan – 8,2 грн;
Megamarket – 12,9 грн.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Запад нам поможет", - Остап Берта Марія Бендер-бей
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні