--> Ілон Маск буде чипувати людей | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Ілон Маск буде чипувати людей

1
Ілон Маск буде чипувати людей
Генеральний директор Neuralink Ілон Маск заявляє, що протягом 6 місяців компанія проведе випробування на людях з імплантації чипа в мозок, пише УНІАН.

Видання нагадує, що минуло вже два роки відтоді, як компанія впровадила свою технологію в голови свиней, і понад 19 місяців з того часу, як вона зробила те ж саме з мавпами.

30 листопада 2022-го року Neuralink провела захід "Покажи й розкажи", на якому генеральний директор Ілон Маск оголосив: "Ми думаємо, що, ймовірно, приблизно через шість місяців ми зможемо встановити Neuralink людині".

Раніше в лютому Neuralink підтвердила, що мавпи загинули під час тестування прототипу імплантатів у Каліфорнійському університеті, в центрі приматів Девіса, але відкинула звинувачення Комітету лікарів з відповідальної медицини в жорстокому поводженні з тваринами. Маск побічно відповів на ці звинувачення в середу:

"Перш ніж ми навіть подумаємо про те, щоб застосувати пристрій на тварині, ми робимо все можливе, проводячи ретельні лабораторні випробування... Ми дуже обережні й завжди хочемо, щоб пристрої, коли ми робимо імплантацію — вівці, свині або мавпі, — були підтверджені, а не дослідницькі".

Мета Neuralink - створити пристрій, який можна імплантувати в мозок і використовувати для керування комп'ютером або телефоном за допомогою мозкової діяльності.

"Ми всі вже в деякому роді кіборги", - пожартував Маск у вступному слові. - У тому сенсі, що ваш телефон і ваш комп'ютер - продовження вас самих".

Як пише Reuters, Маск зазначив, що перші функції, на які буде направлено використання чипа, — відновлення зору і забезпечення руху м'язів у людей, які втратили цю здатність. Бізнесмен зазначив, що за допомогою чипа буде можливо відновити зір людей.

Тим часом Neuralink Ілона Маска все ще працює над отриманням дозволу американського регулятора на свій імплантат.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
пора масяні розетку на 220 вольт в гузно встановити
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні