--> Чому Єврокомісія заявила про 100 тисяч загиблих у ЗСУ | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чому Єврокомісія заявила про 100 тисяч загиблих у ЗСУ

0
Чому Єврокомісія заявила про 100 тисяч загиблих у ЗСУ
У Європейській комісії визнали помилку щодо озвучених у середу главою ЄК Урсулою фон дер Ляєн цифр про втрати українських військових, які нібито склали 100 тисяч осіб убитими.

Помилкові дані прокоментувала у своєму Twitter заступниця головного речника Єврокомісії та директорка з питань політичної комунікації Дана Спінант, повідомляє "Європейська правда".

Вона зазначила, що у попередній версії звернення фон дер Ляєн містилась "неточність" у цифрах, і подякувала тим, хто вказав на помилку.

Спінант пояснила, що оцінка, озвучена фон дер Ляєн, взята із зовнішніх джерел і повинна була стосуватися втрат убитими і пораненими та "була покликана показати жорстокість Росії".

Після того як фон дер Ляєн у середу повідомила, що в Україні "загинули понад 20 тисяч мирних жителів і 100 тисяч українських військових", її звернення було відредаговане та з нього вилучили згадку про втрати.

На прохання "Української правди" прокоментувати оцінку, озвучену фон дер Ляєн у першій версії її звернення, керівник Управління зв'язків з громадськістю ЗСУ Богдан Сеник зазначив, що Генштаб не може підтвердити цю цифру, а втрати української армії є службовою інформацією і підпадають під гриф обмеження оприлюднення.

Водночас він наголосив на незворотності покарання для країни-агресора за загибель і поранення українських громадян.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні